A Budapesti Corvinus Egyetem Gellért-hegyi campusának átadója – Képeken a látványos épület

Átadták a Budapesti Corvinus Egyetem Gellért Campusát csütörtökön. A közösségi tervezés alapján készült, 680 hallgató befogadására alkalmas budai campus kooperációra ösztönző oktatási terekkel, négyemeletes kollégiummal, valamint sportközponttal és parkkal várja az egyetemi közösséget.

Új üzem, új ásványvíz, új palack: itt a cserepalackos Oonly ásványvíz Pannonhalmáról

Az Oonly Tisztán Víz Kft. Pannonhalmán nyitott palackozóüzemet, amelyben január közepén elkészülhetnek Magyarország első ásványvizes refPET cserepalackjai. A beruházás 1,5 milliárd forintba került. Az üzemben naponta akár több százezer, évente több mint 50 millió palack is készülhet.

Lakatos Benjamin az Indexnek: Sokan alulértékelik az Európai Unió valódi gazdasági jelentőségét

Sokan alulértékelik az Európai Unió valódi gazdasági jelentőségét – nyilatkozta az Indexnek Lakatos Benjamin. A MET Csoport alapítója és vezérigazgatója elmesélte, a székéből hogyan nézett ki a történelem talán legnagyobb energiaválsága. A 36. leggazdagabb magyarként számontartott üzletember szerint a közbeszéd a gázszerződéseknél nem arról szól, ami igazán lényeges, igaz, a gázpiac komplexitását nem könnyű átlátni.

A Black Page portfóliót bővít: megvásárolta az NRGreport gazdasági szakportált

Az NRGreport energetikai és gazdasági szakportálnak 2023. június 1-jétől a Black Page Consulting lesz a tulajdonosa és kiadója. A Black Page Consulting olyan energetikai fókuszú tapasztalattal és ügyfélkörrel rendelkezik, ami kézenfekvővé teszi a tranzakciót és a portfólióbővítést.

„A PR arról szól, kit tudsz felhívni. Amíg ez a bizalom érték, addig van értelme mindennek”

„A PR arról szól, kit tudsz felhívni. Amíg ez a bizalom érték, addig van értelme mindennek” – ügyvezetőnkkel, Somlyai Dórával készült interjú a Kreatív Online-on. Ügynökségünk fennállásának 10. évfordulóját ünnepeljük, ennek kapcsán beszéltünk többek között a kríziskommunikáció mostani nehézségeiről, a PR jelenéről és jövőjéről, és arról, mi lehet egy pályakezdő legfontosabb fegyvere.

Nincs komoly átalakulás hullámverések nélkül – Mérlegen a Corvinus Egyetem modellváltása

A Budapesti Corvinus Egyetem célja, hogy tömegképzés helyett a legkiválóbb, legtehetségesebb diákokat oktassa, és a jövőbeni regionális gazdasági-társadalmi elitet képző felsőoktatási intézménnyé váljon – jelentette ki a Portfolio-nak adott interjújában Anthony Radev, az egyetem elnöke. A modellváltás elmúlt négy évét értékelve a szakember kitért arra, hogy a nagy strukturális változások időszaka lezárult az egyetemnél, ennek során bevezettek egy más modellt, amit szükség esetén tudnak korrigálni.

 

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében

Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Felavatták az ország első Tesla MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tárolóját

Újabb lépés a hatékony energiaátmenet gyorsításában: ügyfelünk, a százhalombattai Dunamenti Erőmű telephelyén felavatták az ország első Tesla MegaPack akkumulátoros energiatárolóját. Az időjárásfüggő, ezáltal kiszámíthatatlan termelés miatt a kereslet–kínálat kiegyenlítésében kulcsszerep jut a rugalmassági eszközöknek és az energiatárolási megoldásoknak: ez a csúcstechnológia a korábbi gyakorlathoz képest már nagyjából háromszoros tárolási ciklusidővel rendelkezik.

Már nem szegény Jávor Pál: lesz neki saját emlékkoncertje

Augusztus 28-án nagyszabású zenés show-műsor érkezik a Budapest Kongresszusi Központba „Nekem Jávor” címmel. Az első magyar filmsztár élete vitathatatlanul színpadra kívánkozik. A színművész 120. születésnapja alkalmából megrendezett koncerten hét ismert művész örökzöld dalamokkal idézi meg az 1920-as évek hamisítatlan hangulatát. 

Magyarországra jön a padel világelit: Szentendre lesz a világbajnoki sorozat egyik állomása

2022. június 13. és 19. között Szentendre ad otthont a sportág legjelentősebb versenyének, az APT Padel Tour világbajnoki sorozat egyik kiemelkedő állomásának. Az APT Padel Open Hungary-n közel kétszázan indulnak, köztük a top húsz nemzetközi padel sztár is. A 110,000 euró összdíjazású verseny beharangozó eseményeként a világranglistán kilencedik helyezett Miguel Oliveira és az APT ügyvezető igazgatója, Thomas Johansson teniszbajnok játszott baráti mérkőzést Sebestyén Balázs és Gianni Annoni oldalán. Ügyfelünk, a Magyar Padel Szövetség elnöke az RTL Reggeliben beszélt a sportág hazai fejlődéséről és a rendezvény részleteiről.