Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében

Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Felavatták az ország első Tesla MegaPack akkumulátoros villamosenergia-tárolóját

Újabb lépés a hatékony energiaátmenet gyorsításában: ügyfelünk, a százhalombattai Dunamenti Erőmű telephelyén felavatták az ország első Tesla MegaPack akkumulátoros energiatárolóját. Az időjárásfüggő, ezáltal kiszámíthatatlan termelés miatt a kereslet–kínálat kiegyenlítésében kulcsszerep jut a rugalmassági eszközöknek és az energiatárolási megoldásoknak: ez a csúcstechnológia a korábbi gyakorlathoz képest már nagyjából háromszoros tárolási ciklusidővel rendelkezik.

Már nem szegény Jávor Pál: lesz neki saját emlékkoncertje

Augusztus 28-án nagyszabású zenés show-műsor érkezik a Budapest Kongresszusi Központba „Nekem Jávor” címmel. Az első magyar filmsztár élete vitathatatlanul színpadra kívánkozik. A színművész 120. születésnapja alkalmából megrendezett koncerten hét ismert művész örökzöld dalamokkal idézi meg az 1920-as évek hamisítatlan hangulatát. 

Magyarországra jön a padel világelit: Szentendre lesz a világbajnoki sorozat egyik állomása

2022. június 13. és 19. között Szentendre ad otthont a sportág legjelentősebb versenyének, az APT Padel Tour világbajnoki sorozat egyik kiemelkedő állomásának. Az APT Padel Open Hungary-n közel kétszázan indulnak, köztük a top húsz nemzetközi padel sztár is. A 110,000 euró összdíjazású verseny beharangozó eseményeként a világranglistán kilencedik helyezett Miguel Oliveira és az APT ügyvezető igazgatója, Thomas Johansson teniszbajnok játszott baráti mérkőzést Sebestyén Balázs és Gianni Annoni oldalán. Ügyfelünk, a Magyar Padel Szövetség elnöke az RTL Reggeliben beszélt a sportág hazai fejlődéséről és a rendezvény részleteiről.

A transzatlanti kapcsolatokról tartottak konferenciát Budapesten amerikai szervezetek

Transzatlanti Kapcsolatok 2.0 címmel tartotta konferenciáját a washingtoni Nemzetközi Republikánus Intézet (IRI) Euro-atlanti Biztonsági és Politikai Kapcsolatok előmozdításával foglalkozó Központja, a “CASPER”. Remek előadókat és remek helyzetelemzéseket hallhattunk, öröm volt a PR munka.

Zöld minősítést kapott a MET vállalati kötvénye

Összhangban volt az ENSZ fenntarthatósági célkitűzéseivel, így zöld minősítést kapott ügyfelünk, a MET vállalati kötvénye. A Zöld Kötvény Keretrendszer hozzájárul a megfizethető és tiszta energia biztosításához, valamint része az éghajlatváltozás hatásai elleni küzdelem érdekében meghozandó intézkedéseknek. A zöldkötvény-forrásokból finanszírozott projektek pedig kedvező környezeti hatást válthatnak ki, és hozzájárulnak a magyarországi tiszta energiára való átálláshoz.

Felkészülnek Battán is a Föld leendő nagykövetei – klímavédelemre nevelés VR űrutazással

Ügyfelünk, a Dunamenti Erőmű közreműködésével 20 iskolás vehetett részt a nemzetközi SpaceBuzz projektben, amelynek célja, hogy a gyerekek jobban megismerjék a világűrt, a Földet, emellett, felhívja a figyelmet a klímaváltozásra is.

Komoly előrelépés a HPV elleni harcban

Ügyfelünk, a Femcare Nőgyógyászati Miniklinika új felfedezést tett, ami elősegíti az HPV által kialakult rákos megbetegedések megelőzését. Az általuk kifejlesztett egyedülálló technológiának köszönhetően hatékonyan eltávolítható a fertőzés műtéti beavatkozás nélkül. Erről Dr. Kassai Enikő beszélt az Inforádió híradásában.

Átváltható kötvénnyel szerezhet tulajdonrészt egy amerikai alap a CyBERGben

Ügyfelünk, a CyBERG Corp. Nyrt. szerződést írt alá egy amerikai befektetési alappal, átváltható kötvény konstrukcióban történő finanszírozásról, illetve potenciális részesedésszerzésről 1,2 milliárd forint keretösszegig.

Rekordméretűre nőttek a fejlesztések a harmadik legnagyobb hazai ingatlanfejlesztőnél

Ügyfelünk, hazánk harmadik legnagyobb ingatlanfejlesztő cége, a Property Market Kft. projektjeinek értéke a covid-járvány ellenére 2021-re a duplájára nőtt. A sikerben nagy szerepet játszik a cég meghatározó projektje, a BudaPart városrész.